Erythritol קשור עם עלייה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים, ומגביר את תגובתיות הטסיות ואת היווצרות קרישי הדם. אלו מסקנותיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת Nature Medicine.
החוקרים מקליבלנד בחנו את הקשר שבין שימוש בתחליפי סוכר נפוצים והסיכון למחלה טרשתית בקרב מטופלים, שעברו הערכת סיכון לבבית ובקרב נבדקים בריאים.
החוקרים מצאו כי הרמות בפלסמה של ממתיקים שונים, ובעיקר Erythritol, קשורות עם הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים לא רצויים, כאשר הקשר נצפה בקבוצת ההתייחסות, המטופלים שעברו הערכת סיכון לבבית, ואושרר באופן בלתי תלוי בקוהורט הוולידציה.
הממתיק אף הגביר את תגובתיות הטסיות ואת יצירת קרישי הדם לרמות פתולוגיות.