מחקר חדש מצא כי תמצית סמבוק משפרת את רגולציית הגלוקוז, מאיצה חמצון שומנים, ומעודדת שינויים חיוביים בהרכב המיקרוביום של המעי, בקרב מבוגרים עם עודף משקל.
במסגרת המחקר, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", בדקו החוקרים את השפעת מיץ הסמבוק על הרכב המיקרוביוטה במעי, רגולציית הגלוקוז וחמצון השומנים בקרב נבדקים עם עודף משקל או השמנה חולנית. המחקר, מסוג מקרה-ביקורת, כלל שתי תקופות טיפול של שבוע, שהופרדו בתקופה בת שלושה שבועות של היעדר טיפול. הנבדקים צרכו 355 גרם ליום של משקה המחקר או משקה הביקורת.
בניתוח הסופי נכללו 30 נבדקים, אשר דיווחו על ההיענות לצריכת המשקה באמצעות שאלונים והשבת המכלים הריקים. אף אחד מהנבדקים לא דיווח על בעיות במערכת העיכול או על קשיים בצריכת המשקה, נתונים המעידים כי התמצית נסבלה היטב.