מחקר חדש מצא כי צריכת התרכובת Cafestol למשך 12 שבועות מפחיתה באופן מובהק סטטיסטית את משקל הגוף ואת השומן הויסצרלי, בקרב מטופלים, המצויים בסיכון לפתח סוכרת מסוג 2.
מחקר מקרה הביקורת, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", בחן את ההשפעה של Cafestol טהור על הרגישות לאינסולין ועל העמידות לגלוקוז בקרב מטופלים בריאים עם היקף מותניים רחב, המצויים בסיכון לפתח תחלואה בסוכרת.
במסגרת המחקר חולקו 40 מבוגרים עד גיל 80 באופן אקראי לקבלת קפסולות של קפסטול או פלסבו פעמיים ביום במשך 12 שבועות. החוקרים מצאו כי המטופלים שצרכו קפסטול לא הדגימו שיפור בעמידות לגלוקוז או ברגישות לאינסולין, אך הדגימו הפחתה מובהקת במשקל הגוף ובנפח השומן הויסצרלי, זאת בהשוואה למטופלים שצרכו קפסולות של פלסבו.