מסעדות, חנויות מכולת, חקלאים וחברות מזון משתמשים בפיתוחים מדעיים שונים כדי לשמור על טריות המזון ולנסות למנוע את השלכתו לפח ■ סטראט-אפים אמריקאיים שעוסקים בבזבוז מזון גייסו 300 מיליארד דולר ב-2021.
שונאים תפוחים קמחיים וצ'יפס ספוגי? המדע יכול לעזור. מסעדות, חנויות מכולת, חקלאים וחברות מזון פונים יותר ויותר לכימיה ולפיזיקה כדי להתמודד עם משבר בזבוז המזון.
כמה מהם בוחנים טכנולוגיה שמאטה את תהליך ההבשלה. אחרים מפתחים חיישנים דיגיטליים שיכולים לדווח – בצורה יותר מדויקת מתווית – מתי בטוח לצרוך בשר. ואריזות שמיועדות לטייקאוויי משתמשות בתרמודינמיקה כדי לשמור על הצ'יפס פריך.
מומחים אומרים שהמודעות הגדלה לבזבוז מזון והעלות הבלתי נתפסת שלו – גם בדולרים וגם בפגיעה סביבתית – הובילה להאצת המאמצים להקטין אותו. סטראט-אפים אמריקאיים שעוסקים בבזבוז מזון גייסו 300 מיליארד דולר ב-2021, פי שניים לעומת 2020, לפי ארגון רה-פד (ReFed) החוקר בזבוז מזון.