צריכה גבוהה של glutamic acid, חומצת האמינו הנפוצה ביותר בחלבוני ירקות, קשורה בהפחתת לחץ הדם, כך מדווח מחקר שפורסם בכתב העת Circulation.
על מנת לבחון את השפעתו של ה- glutamate ואף את השפעתם של חומצות אמינו נפוצות נוספות, בחנו החוקרים 4,680 נבדקים בני 40-59 שנבחרו אקראית מאוכלוסיית יפן, סין, בריטניה וארה"ב.
במהלך המחקר לחץ הדם נמדד 8 פעמים במהלך 4 ביקורים, בנוסף נלקח מידע דיאטטי שכלל 18 חומצות אמינו והחוקרים אף אספו 2 דגימות שתן בנות 24 שעות.
מחברי המחקר מצאו קשר הפוך בין רמות החומצה הגלוטמית שנצרכו בדיאטה (אחוז צריכת החלבון הכוללת) ובין לחץ הדם. ההפרש המוחלט שנמצא עבור כל עליה של 4.72 אחוז בצריכת החומצה הגלוטמית (כאחוז מתוך צריכת החלבון הכוללת) היה 1.5-3.0 מ"מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי ו- 1.0-1.6 מ"מ כספית בלחץ הדם הדיאסטולי.
הממצאים נותרו בעינם אף לאחר תקנון לגורמים שונים הקשורים בדיאטה ושאינם קשורים בדיאטה.
החוקרים סיכמו ואמרו כי חומצה גלוטמית, חומצת האמינו הנפוצה ביותר בדיאטה ובעיקר בחלבון ירקות עשויה להוות גורם מפתח במלחמה בלחץ הדם.
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס מערכת PharmaLine