בפעם הראשונה נחתמו שני הסכמים בין מדינת ישראל (משרד הבריאות ומשרד החוץ ) לבין שני ארגונים חשובים של האו"ם- ארגון הבריאות העולמי WHO, שהוא זרוע בריאות הציבור של האומות המאוחדות , וארגון האיידס של האו"ם UNAIDS, שהוא הארגון הפועל בנושא האיידס בכל ההיבטים הבריאותי, הרפואי, החברתי, החינוכי, הכלכלי והפוליטי. בכך הפכה מדינת ישראל למדינה תורמת, כספית ומקצועית לשני הארגונים, אך גם מחוייבת לסיוע במומחים לשני הארגונים.
בשם מדינת ישראל חתם על ההסכמים שגריר ישראל למוסדות האו"ם בג'נבה, מר רוני לשנו- יער, בנוכחות נציגי משרד הבריאות ומשרד החוץ. מטעם ארגוני האו"ם חתמו סגני ראש הארגון.
מנהלי הארגון הודו למשרד הבריאות, על שאישר סכום כספי לטובת החתימה על ההסכם וציינו את חשיבות התרומה הכספית הישראלית בזמנים של משבר כלכלי. בעיקר ציינו את הישגי ישראל בתחומים הרלוונטיים, ואת הצפי להסתייעות במומחים ישראליים. בכך ישנה הכרה בייחודיות ובהצטיינות של ישראל בנושאים כמו : שעת חירום, בריאות הציבור וארגון שירותי בריאות. מבחינה היסטורית כדאי לציין את עשרים השנים הראשונות ,שלאחר קום המדינה בישראל כאשר נתמכה ישראל במומחי ארגון הבריאות העולמי, בעוד שבשני העשורים האחרונים מתבקשים מומחים שונים של מערכת הבריאות הישראלית לשמש כיועצים לארגון הבריאות העולמי לסיוע בעבודת המטה ובסיוע לארצות נזקקות.
מערכת הבריאות הישראלית נחשבת כאחת הטובות בעולם במונחים של תפוקות המערכת בממדי בריאות לעומת עלות התשומות בה, כולל בנושא איכות כוח אדם והיכולת לקליטת אנשי מקצועות בריאות מהגוש הסובייטי לשעבר , שדרוגם והטמעתם בתוך המערכת ותרומתם בה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine