פחות מאחד מתוך כל ארבעה מבוגרים אמריקאיים עם, או המצויים בסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית משתמש בהתקנים נלבשים. אלה מסקנותיו של מחקר חדש, שפורסם בכתב העת JAMA Network Open.
החוקרים, מבית הספר לרפואה של ייל, העריכו דפוסים סוציו-דמוגרפיים של השימוש בהתקנים נלבשים בקרב מבוגרים אמריקאיים, המצויים בסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית.
הניתוח כלל כ-9300 נבדקים, והחוקרים מצאו כי באופן משוער 3.6 מיליון מבוגרים אמריקאיים עם מחלות קרדיווסקולאריות (18%), ו-34.5 מיליון בסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית (26%) משתמשים בהתקנים נלבשים, זאת בהשוואה לכ-29% מכלל אוכלוסיית המבוגרים האמריקאיים.
גיל מתקדם, רמת השכלה נמוכה ורמת הכנסה נמוכה היו קשורים באופן עצמאי עם שימוש מופחת בהתקנים, זאת לאחר תיקנון למאפיינים סוציו-דמוגרפיים אחרים ולפרופיל הסיכון הקרדיווסקולארי.

