למרות הראיות המדעיות רבים עדיין נמנעים מצריכת ביצים עקב חששות שונים. מחקר חדש, שפורסם בכתב העת “חומרי תזונה”, בחן את המגמות והדפוסים של צריכת ביצים לאורך 48 שנים, וזיהה חסמים שעדיין מגבילים את צריכתן.
לאורך תקופה של 48 שנים צריכת הביצים השתנתה כתגובה לשינויים בהנחיות התזונה. בין השנים 1972-1974 הנבדקים צרכו בממוצע 3.6 ביצים בשבוע. בין השנים 1988-1991 מספר זה קטן ל-1.8 ביצים בשבוע, נתון המייצג את אימוצן של המלצות לדיאטה דלה בכולסטרול. צריכה זו נותרה בעינה גם בין השנים 1992-1996, ועלתה ל-3.4 ביצים בשבוע בשנת 2021.
גברים צרכו יותר ביצים מנשים בכל נקודות הזמן. למרות אותם הבדלים מגדריים, דפוסי צריכת הביצים באותה קבוצת גיל נותרו יציבים לאורך הזמן, נתון המעיד כי אנשים נוטים לשמור על הרגלי הדיאטה לאורך החיים.