מחקר חדש מאוניברסיטת פורדו מצא כי דפוס דיאטה, הדבק בצריכת בשר אדום רזה, עשוי חתרום לאיזון המיקרוביום במעי ולתמוך בבריאות הקרדיווסקולארית.
החוקרים בחנו את השפעת האימוץ ולאחר מכן דבקות לסירוגין בדפוס דיאטה בסגנון אמריקאי, הכולל צריכת בשר אדום רזה באופן יומיומי, בקרב מבוגרים צעירים בריאים.
"מצאנו כי בכל פעם שהנבדקים אימצו את דפוס הדיאטה הבריא, נצפה שינוי חיובי במאפייני מיקרוביום המעי שלהם, כמו גם שיפור בסמנים הקרדיווסקולאריים וברמות כולסטרול ה-LDL. השינויים היו עקביים ומקבילים לשינויים שנצפו במיקרוביוטה של המעי.
ממצאים אלו עשויים להעיד כי המיקרוביום במעי ממלא תפקיד מרכזי באופן בו הדיאטה משפיעה על הבריאות הקרדיווסקולארית, ומדגישים כי בשר אדום רזה, הנצרך כחלק מדיאטה מאוזנת בריאה, עשוי שלא להשפיע באופן שלילי על בריאות המעי והלב", כך סיכמו החוקרים.