מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, בדק כיצד איכות הדיאטה של האם משפיעה על מבנה המוח ורמת האינטליגנציה של היילוד בין הגילאים 10-14 שנים. ממצאי המחקר מעידים כי דיאטה באיכות גבוהה במהלך ההיריון משפיעה באופן מובהק על מבנה המוח ועל היכולת הקוגניטיבית של היילוד.
מחקר הקוהורט הפרוספקטיבי שנערך בהולנד כלל מדגם של כ-6500 אימהות וכ-2200 ילדים, שעברו בדיקות MRI בגיל 10, 1500 ילדים, שעברו בדיקות MRI בגיל 14, ו-870 ילדים, שעברו בדיקות MRI בשתי נקודות הזמן. איכות הדיאטה הוערכה באמצעות שאלונים, שעסקו בתדירות הצריכה של 293 מזונות.
באמצעות בדיקות ה-MRI הוערכו נפח המוח, מאפיינים קורטיקליים וגודל פני השטח, ואף נערכו 4 מבחנים שונים למדידת רמת ה-IQ.