האם זיהומים בקורונה מחמירים טרשת נפוצה?

זיהומים בנגיף הקורונה אינם מחמירים תסמינים או מוגבלות של טרשת נפוצה. אלו ממצאיו של מחקר חדש, שפורסם בחודש דצמבר בכתב העת “נוירולוגיה”.

המחקר כלל 2132 מבוגרים עם טרשת נפוצה בגיל 65 בממוצע, אחריהם נערך מעקב לאורך 18 חודשים. הנבדקים מילאו שאלונים, בהם דיווחו על היסטוריה של הדבקה בקורונה שאושרה בבדיקות מעבדה. 796 נבדקים דיווחו כי נדבקו בקורונה, ו-1336 דיווחו כי מעולם לא נדבקו.

הנחקרים אף דיווחו על חומרת תסמיני הטרשת הנפוצה שלהם לאורך 6 חודשים לפחות. הם נשאלו לגבי הליכה, תפקוד היד, כאבים בגוף, עייפות, זיכרון וחשיבה.

לאחר תיקנון לגורמים, כגון גיל, מוצא ומגדר, מצאו החוקרים כי הן בקרב קבוצת המחקר והן בקרב קבוצת הביקורת נצפתה עלייה נומינלית בחומרת התסמינים מידי חודש, הן לפני והן אחרי הדבקה בקורונה. לא נמצאו כל הבדלים בחומרת התסמינים בין נבדקים שנדבקו ושלא נדבקו בקורונה.

 

לידיעה>>

מאמרים נוספים

לא נמצאו כתבות באותו נושא..

עדכוני רישום

נושאים חמים

ההשפעה של מזונות חריפים על בריאות המעיים

ההשפעה של אריזות פלסטיק על הרכב המזון

טפסים לבתי מרקחת

אקסטזי - סם האהבה

לילה לבן: כשהשינה בורחת

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר