מחקר, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, מצא כי צריכת מוצרי חלב, כגון חלב וגבינות לא מותססים, עשויה להגביר את הסיכון לתחלואה בסוכרת מסוג 2, בעוד שמוצרי חלב מותססים מגינים באופן מפתיע מפני תחלואה.
המחקר שנערך בשבדיה בחן את צריכת מוצרי החלב בקרב מעל ל-26 אלף נבדקים בין השנים 1991-1996. אחר הנבדקים נערך מעקב עד דצמבר 2020. מוצרי החלב כללו חלב לא מותסס, חלב מותסס (יוגורט וחלב חמוץ), גבינות, שמנת וחמאה.
כ-17% מהנבדקים פיתחו סוכרת מסוג 2 לאחר תקופת מעקב ממוצעת של 24 שנים. לאחר תיקנון למאפיינים דמוגרפיים, סגנון חיים, דיאטה ו-BMI, נמצא כי צריכה גבוהה של חלב וגבינות לא מותססים הגבירה באופן מובהק את הסיכון לתחלואה בסוכרת.