מחקר חדש מצא כי צריכה מוגברת של מזונות אולטרה מעובדים מגבירה את הסיכון לתחלואה באלצהיימר. המחקר, שכלל כ-1300 נבדקים וארך כ-13 שנים, מצא כי כל תוספת של מנת מזון יומית הגבירה את הסיכון ב-13%.
החוקרים מציינים כי תזונה במהלך החיים, ובעיקר בגילאי 50-60, מהווה גורם מפתח להתפתחות תחלואה באלצהיימר. המחקר מדגיש את החשיבות של דיאטה בריאה ומאוזנת כאמצעי להפחתת הסיכון לתחלואה קוגניטיבית ולשמירה על בריאות המוח ותפקודו בגילאים מאוחרים.
מזון אולטרה מעובד הוא שם כולל למזון תעשייתי, המכיל חומרים סינתטיים, כולל חומרי שימור, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל ותוספי טעם וריח, המקילים על תהליכי הייצור ומאריכים את חיי המדף של המוצרים.