מחקר חדש מצא כי סטודנטים באוניברסיטה, הצורכים מזון מהיר בתדירות גבוהה ונמנעים מביצוע פעילות גופנית, עומדים בפני עלייה דרמטית בסיכון לדיכאון וחרדה, ממצאים המדגישים את השפעתן הקריטית של הדיאטה והפעילות הגופנית על הבריאות הנפשית.
המחקר כלל מעל ל-14 אלף סטודנטים מסין בגילאים 18-22. מעל ל-26% מהסטודנטים דיווחו על תסמיני דיכאון, בעוד שמעל ל-34% ומעל ל-23% דיווחו על תסמינים של חרדה או על תסמינים של דיכאון וחרדה, בהתאמה.
הסיכון לדיכאון וחרדה גדל יחד עם הצריכה של מזון מהיר והימנעות מפעילות גופנית. תדירות מתונה של צריכת מזון מהיר, שהוגדרה כצריכה של 4-6 פעמים בשבוע, הייתה קשורה עם סיכון גבוה פי 2 לדיכאון וחרדה בקרב שני המגדרים.