מחקר חדש מגלה כיצד המיקרוביום עשוי להוות מטרה למניעת תחלואה קרדיווסקולארית.
חומצות שומן קצרות שרשרת, המיוצרות על ידי מיקרוביום המעי, משתתפות ברגולציה של לחץ הדם באמצעות האינטראקציה שלהן עם קולטנים שונים. הפעלת הקולטנים מביאה לייצור ולהפעלה של חומרים הגורמים להרחבת כלי הדם. שינויים במיקרוביום של המעי עשויים להוביל להפחתת הייצור של חומרים אלו ולהגביר את הסבירות ליתר לחץ דם.
פרהביוטיקה, המעודדת את הצמיחה של חיידקים מועילים במעי, ופרוביוטיקה, המכילה חיידקים מועילים, עשויות, לכן, לשפר את הבריאות הקרדיווסקולארית, אך קיים צורך במחקרים נוספים בנושא, היות שהמחקרים הנוכחיים מציגים תוצאות מעורבות.
דיאטה מאוזנת, פעילות גופנית מספקת והפחתת עקה הינן מפתח לשמירה על מיקרוביום מעי בריא.