מחקר חדש, שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקאי, בחן את ההשפעה של צריכה יומיומית של אבוקדו על הבריאות הקרדיווסקולארית בקרב מבוגרים עם השמנה בטנית.
המחקר, מסוג מקרה-ביקורת, נערך בארבעה אתרים בארה"ב, וכלל נבדקים מגיל 25 ומעלה עם השמנה בטנית, שלא נטו לצרוך אבוקדו. הנבדקים חולקו בצורה אקראית לדיאטה עתירת אבוקדו (אבוקדו אחד ליום למשך 26 שבועות) או להמשך הרגלי הדיאטה הקיימים.
בעוד שציוני הבריאות הקרדיווסקולארית נותרו ללא שינוי מהותי, קבוצת המחקר הדגימה שיפור במדדי בריאות ספציפיים, ובהם שיפור באיכות הדיאטה, ברמות השומנים בדם ובאיכות השינה. מנגד, פרמטרים אחרים, כולל פעילות גופנית, BMI, רמות הגלוקוז, לחץ הדם וחשיפה לניקוטין, לא הושפעו מצריכת האבוקדו.