חוקרים מהמכון הלאומי לבריאות בארה"ב פרסמו החודש ממצאים שמאתגרים את הנחות היסוד לגבי מזון מעובד ● האם כבר אפשר לאכול בלי רגשי אשמה? חוקרי תזונה מנסים לשרטט גבולות חדשים למותר ואסור ● וגם: איך התקבע המיתוס שמונוסודיום גלוטמט הוא רכיב לא לגיטימי בתפריט?
אופנות התזונה משתנות חדשות לבקרים, אבל לפחות שתי הנחות יסוד נותרו ללא שינוי במשך הרבה שנים: מזון טרי עדיף על מזון מעובד, ומונוסודיום גלוטמט (MSG) הוא שיקוץ. מחקר שהתפרסם בחודש האחרון מערער על העיקרון הראשון, ומשפיען אוכל מטיקטוק הצליח להשאיר אחריו שובל של דיונים בשאלה: MSG – כן או לא (התשובה היא לא, אגב. ראו מסגרת על הולדתו של המיתוס).
האם כבר אפשר להשתחרר מהשעבוד לבישול יומיומי ולמלא את המזווה ואת המקרר במוצרים מוכנים לאכילה בלי לגרום נזק בריאותי? חוקרי תזונה שדיברנו איתם מנסים לשרטט גבולות חדשים לתפריט, אבל לפני שנצלול למחקר החדש ולהמלצות, נחזור לשורשים: איך בכלל נולד השם הרע למזון המעובד?
מאת: גלי וינרב
באדיבות: גלובס