מקרה רפואי שלא הצליחה לפתור גרם לד”ר עדי צורף-לורנץ לשנות כיוון, לקצר את ההתמחות ולעבור באוהיו • מחקר פורץ דרך שערכה שם הפך אותה לאחת המומחיות הגדולות בעולם למחלה הנדירה שנלווית לסרטן.
מסלול חייה של ד”ר עדי צורף-לורנץ השתנה בעקבות חולה אחת. היא הייתה רופאה פנימית, מתמחה בהמטולוגיה, ללא שאיפות מיוחדות לעסוק במחקר, כשלמרפאתה הגיעה חולת סרטן כרוני של תאי הלימפה. “זו אמורה להיות מחלה ‘טובה’, שמאפשרת תפקוד ותוחלת חיים סבירה”, היא אומרת. “אבל יום אחד היא הגיעה עם HLH, תופעת לוואי של סרטן הדם, שבה מערכת החיסון פועלת ביתר. טיפלנו בה חודש וחצי אינטנסיביים מאוד, הייתי קוראת מאמרים בלילה, ניסינו הכול. היו רגעי תקווה, ואז בסוף בום – היא הלכה בסערה”.
צורף-לורנץ לא הצליחה להרפות מהשאלות. מדוע הופיע ה-HLH דווקא אצל אותה החולה? ומה בכל זאת אפשר היה לעשות? “העליתי בפני מנהל המחלקה שלי את הרעיון שאערוך מחקר בתחום, והוא במהירות חיבר אותי עם מרכז המצוינות המוביל בעולם ל-HLH, בבית החולים לילדים בסינסינטי”.
כך היא יצאה לדרך חדשה. “הייתי צריכה לקצר את ההתמחות ולהשיג מימון לדבר הזה”. כאן נסגר מעגל: “הבן של אותה המטופלת עזר לממן את הנסיעה”.
מאת: גלי וינרב
באדיבות: גלובס