סקירה גלובלית מצאה ראיות משמעותיות בנוגע למה לאכול וממה להימנע, על מנת לרדת במשקל ולשפר את מצב הבריאות.
הסקירה כללה מידע, שנאסף מסקירות סיסטמתיות וממעל ל-166 אלף נבדקים. צריכה גבוהה של דגנים מלאים, פירות, אגוזים וקטניות הדגימה באופן עקבי השפעה מגינה מפני השמנה ועודף משקל, ככל הנראה עקב תכולת הסיבים הגבוהה של המזונות הללו, המעודדת תחושת שובע ותורמת להפחתת צריכת הקלוריות.
באופן ספציפי, צריכה גבוהה של דגנים מלאים הייתה קשורה עם הפחתה מובהקת סטטיסטית בסיכון להשמנה, עם יחס ברור של מנה-תגובה, המראה הפחתה המשכית בסיכון בד בבד עם העלייה בצריכה. מנגד, צריכה מוגברת של בשר אדום ומשקאות ממותקים הגבירה באופן מובהק סטטיסטית את הסיכון להשמנה.