חוקרים מצאו כיצד תרכובות, המיוצרות על ידי חיידקי המעי ומופיעות בשתן, מעידות על פעילותו האנטי דלקתית של יין אדום, ממצאים המציעים דרך מדויקת יותר לעמוד על הקשר בין הדיאטה ובריאות הלב.
המחקר האורכי כלל 197 נבדקים בגיל 69 בממוצע, ובסיכון גבוה לתחלואה קרדיווסקולארית. אחר הנבדקים נערך מעקב של שנה, כאשר הוערכו התזונה שלהם, פעילותם הגופנית, רמות חמישה סמנים דלקתיים בפלסמה, ודגימות שתן לשני סמנים נוספים.
החוקרים מצאו כי שני הסמנים בשתן היוו אינדיקטורים חזקים לצריכה של יין אדום, וקשר הופכי נמצא בין הימצאותם של הסמנים בשתן ובין הרמות של סמנים דלקתיים בפלסמה, הידועים כקשורים להימצאות טרשת עורקים.