דיאטה עתירת מזונות פרו-דלקתיים קשורה עם סיכון מוגבר לתחלואה קרדיווסקולארית – אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם ב-Journal of the American College of Cardiology.
דיאטה פרו-דלקתית מורכבת לרוב מצריכה גבוהה של בשר אדום, מעובד, וחלקי פנים, פחמימות ומשקאות ממותקים. מנגד, דיאטות אנטי דלקתיות נוטות לכלול יותר ירקות ירוקים עליים וירקות צהובים כהים, דגנים מלאים, פירות, תה וקפה, ויין.
במחקר, 210 אלף עובדי בריאות אמריקאיים ללא מחלה קרדיווסקולארית בתחילת המחקר מילאו שאלוני דיאטה מידי 4 שנים למשך עד 32 שנים. לאורך תקופה זו, ארעו כ-16 אלף ארועים קרדיווסקולאריים.
לאחר תיקנון למשתנים מרובים, הסיכון לארועים היה גבוה יותר בקרב הללו עם ציון פרו-דלקתי גבוה יותר, בעיקר, בהשוואה לנבדקים עם ציונים נמוכים (נתון המעיד על דיאטה אנטי דלקתית). הללו עם הציונים הגבוהים ביותר (הדיאטות הפרו-דלקתיות ביותר) הדגימו סיכון גבוה ב-38% ללקות בארוע קרדיווסקולארי.