מחקר חדש מצא כי צריכה של פירות יבשים מפחיתה את הסיכון לסוכרת מסוג 2.
החוקרים בחנו את יחסי הגומלין הפוטנציאליים שבין צריכת פירות יבשים וסוכרת מסוג 2 באמצעות רנדומיזציה מנדליאנית, המבוססת על קשרים גנומיים. אסוציאציות גנטיות, הקשורות לצריכת פירות יבשים נבחנו בקרב מדגם, שכלל כחצי מיליון נבדקים ממסד נתונים בריטי גדול. תדירות צריכת הפירות היבשים נמדדה באמצעות שאלונים, ומידע על תחלואה בסוכרת מסוג 2 נבדק. נבדקו פולימורפיזמים בנוקלאוטיד בודד, הקשור לצריכת פירות יבשים כמשתנה הבדיקה.
החוקרים מצאו 43 פולימורפיזמים בנוקלאוטיד בודד, שהיו קשורים באופן מובהק עם צריכת פירות יבשים. קשר סיבתי נצפה בין צריכת פירות יבשים וסוכרת מסוג 2, כאשר צריכה גבוהה הייתה קשורה עם הפחתה בסיכון לתחלואה.