מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, בחן את הקשר שבין צריכת מזונות עתירים בפלבונואידים והזדקנות בקרב מבוגרים.
החוקרים מצאו כי צריכה גבוהה של פלבונואידים קשורה עם הפחתה מתונה בסיכון למוגבלות פיסית, בריאות נפשית ירודה ושבריריות בקרב נשים. אף על פי כן, בקרב גברים היתרון המרכזי שנצפה היה הפחתה בסיכון לבריאות נפשית ירודה, ולא שיפור בשבריריות או בתפקוד הפיסי.
ממצאי המחקר מעידים כי צריכת מזונות עתירים בפלבונואידים, כגון תה, תפוחים, אוכמניות ויין אדום, עשויה להוות אסטרטגיה פשוטה לתמיכה בהתבגרות בריאה. המחקר מציע כי הגדלת צריכת הפלבונואידים לאורך זמן עשויה להיות חיונית למניעת דעיכה פיסית ונפשית בקרב מבוגרים, ובעיקר בקרב נשים.