המודעות להפחתת כמות המלח שמוסיפים למזון עולה בקרב הציבור, אולם נראה שרבים שוכחים לבדוק את תכולת המלח במזון המוכן. כ- 75% מכמות המלח מגיעה ממזון מוכן כגון כריכים, ארוחות מוכנות, רוטב פסטה, פיצה ועוד.
ה- (Standard Agency Food (FSA בברטניה עלה עם קמפיין המלמד צרכנים כיצד לבדוק את תכולת המלח במזון המוכן לאחר שבסקר אשר בדק את המודעות לצריכת מלח בקרב צרכנים בריטיים, התברר כי רק 40% מהצרכנים בודקים בזמן קניית המזון את כמות המלח במוצר. עוד התברר שרק 14% מצרכנים מבינים שגרם של סודיום יש בו יותר מלח מגרם של מלח 4 מתוך 10 ממשיבי הסקר אמרו שהם עושים מאמצים יוצאי דופן להקטין את כמות המלח במזונם, נתונים אלו מצביעים על עליה במודעות בהשוואה לסקר קודם מ-2004 שערך ה- FSA. יו”ר ה- FSA מסר כי ימשך שיתוף הפעולה עם יצרני מזון על מנת להפחית את כמות המלח במזונות.
מה- British Heart Foundation מסרה הגב’ Betty McBride כי יש כמות גדולה מידי של מלח במזונות המעובדים, ולעיתים המלח איננו מורגש במזון. מאחר ועודפי מלח יכולים להעלות לחץ הדם ולהעלות את הסיכון למחלות לב, עלינו להפוך לבלשים כדי לאתר את “הקטלן החבוי” ע”י בדיקת תכולת המלח במזון, ואכילה של מזון דל במלח. תכולה גבוהה של מלח נחשבת כאשר הכמות במזון היא 1.25 גר’ מלח ל- 100 גרם מזון, או 0.5 גרם סודיום ל- 100 גרם מזון. תכולה נמוכה נחשבת ל-0.25 גרם מלח לכל 100 גרם מזון או 0.1 גרם סודיום לכל 100 גרם מזון.
לידיעה:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/6458607.stm
הידיעה הועברה ע” מערכת Pharmaline NewsLetter