במאמר שהתפרסם ב- American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine מצאה קבוצת חוקרים מאוניברסיטת קולומביה שאנשים אשר אכלו לפחות 14 פעמים בחודש בשר היו חשופים יותר לפתח מחלת ריאות חסימתית (COPD – chronic obstructive pulmonary disease)
החוקרים סבורים שחומרים כמו ניטרטים שמוסיפים אותם לבשר כחומרים משמרים, אנטיבקטריאליים ומייצבי צבע, אחראיים לעליה בשיעור התפתחות המחלה החסימתית.
החוקרים השוו תיפקודי ראות של 7352 אמריקאים שהשתתפו בסקר תזונה Third National Health and Nutrition Examination Survey בין השנים 1994-1988, ומצאו כי אנשים שאכלו בשר בתדירות גבוהה, היו להם תיפקודי ראות גרועים יותר והיו צפויים לפתח מחלת ריאות חסימתית.
לדעת החוקרים יש להמשיך ולחקור את הנושא. מחקר זה מצביע על גורמים נוספים מלבד עישון שתורמים להתפתחות מחלות ריאה.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע" מערכת Pharmaline NewsLetter