הסוכנות לאיכות המזון הבריטית (Food Standards Agency FSA) תומכת בהוספת חומצה פולית לקמח להפחתת מומים בלידה ההצעה תעמוד לאישור הוועד המנהל של הארגון בשבוע הבא, ואם תאושר תועבר לטיפול הממשלה.
מחקרים מראים כי חומצה פולית מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון למומים בלידה. עם זאת החשש העיקרי הוא כי הוספת הויטמין לקמח תזיק לחולים מבוגרים יותר על ידי הסוואה של חסר בויטמין B12. במקרים קיצוניים יכול חסר ב-B12 להוביל לנזק בלתי הפיך למערכת העצבים.
ה-FSA ממליץ לנשים לצרוך יותר חומצה פולית כשהן מנסות להיכנס להיריון. אך מחקר הראה כי רק כמחצית מהנשים אכן עושות זאת. בנוסף לכך, קרוב למחצית מההריונות הם הריונות לא מתוכננים.
המלצת ה-FSA היא שמוצרים המכילים חומצה פולית ברמה שהיא משמעותית מבחינה תזונתית, ישאו עליהם תווית. הארגון גם תומך באמצעי פיקוח חדשים על תהליך הוספת החומצה הפולית למוצרים אחרים כמו דגני בוקר וממרחים דלי קלוריות, ושימוש בחומצה פולית כתוסף תזונה.
תוספת של חומצה פולית לקמח כבר מוגדרת בגדר חובה בארה”ב, קנדה וצ’ילה, שם היא צמצמה את היקפי ה-NDT (מומים פתוחים בתעלת השדרה) ב-20-50 אחוזים.
מומחים בבריטניה מה- (the Scientific Advisory Committee on Nutrition (SACN גיבו בשנה שעברה את המהלך כשלא מצאו כל עדות לכך שבקרב אנשים שסופקה להם חומצה פולית בכמות של 2 מ”ג ליום, לא יורגש החסר ב-B12.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע”י מערכת Pharmaline newsletter