מטרת המאמר הייתה לבחון את יעילות השימוש במשקה פרוביוטי המכיל Lactobacillus casei, L bulgaricus. Streptococcus thermophilus למניעת שלשולים כתוצאה משימוש באנטיביוטיקה.
העדויות שלפרוביוטיקה יש תועלת לחולים המפתחים שלשול כתוצאה משימוש באנטיביוטיקה הולכות ומצטברות. שלשול היא תופעה שכיחה בעקבות טיפול אנטי בקטריאלי (5-25%). חיידק ה- Clostridium difficile אחראי ל- 15-25%מהמקרים להתפתחות השלשול באנשים מבוגרים.
בניסוי זה 135 חולים מאושפזים שקיבלו טיפול אנטיביוטי חולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת קיבלה משקה פרוביוטי, והקבוצה השנייה קיבלה פלצבו- משקה מילק שיק.
תוצאות המחקר הראו ש-7 מתוך 57 ממקבלי הפרוביוטיקה פתחו שלשול, ואילו בקבוצת הפלצבו 19 מתוך 56 חולים פתחו שלשול.
מסקנת החוקרים הייתה ששימוש בפרוביוטיקה מקטין את שיעור מפתחי השלשול כתוצאה משימוש באנטיביוטיקה.
לדעת החוקרים לשימוש בפרוביוטיקה יש פוטנציאל להפחית תמותה, ולהקטין הוצאות בריאות. אעפ”כ עדין יש צורך לזהות את הזנים והמינון הדרוש למניעה, וכן לבחון את ההשפעה של משך האשפוז וכן עלות מול תועלת.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע”י מערכת Pharmaline