שני מחקרים שהתפרסמו בעיתון Journal of American Medical Association) JAMA) מדדו את רמת הטריגליצרידים בדם ללא צום והראו קשר חזק בין רמה גבוהה של טריגליצרידים לבין הסיכון לתחלואה ותמותה קרדיו-וסקולרית. מחקר אחד עקב אחר 14,000 נשים וגברים מקופנהגן במשך תקופת מעקב ממוצעת של 26 שנה.
החוקרים מצאו כי הסיכון להתקף לב, מחלת לב איסכמית (חסימה חלקית בעורקי הלב) או מוות – עלה ביחס ישר לעליית רמת הטריגליצרידים שנמדדו ללא צום, במיוחד בנשים.
מחקר נוסף, שעקב אחר 26,500 נשים השווה את הקשר בין רמת הטריגליצרידים בצום וללא צום על הסיכון לאירוע לבבי. כאשר הרמה נמדדה ללא צום (ובמיוחד 2-4 שעות לאחר הארוחה) נצפה קשר חזק ובלתי תלוי בינה לבין הסיכון העתידי. לעומת זאת, כאשר הרמה נמדדה בצום, נמצא קשר חלש בינה לבין אירועים לבביים.
לטענת עורך העיתון, התוצאות מעלות אפשרות לכך שרמת הטריגליצרידים בדם, אשר נמדדת 2-4 שעות לאחר ארוחה, תהווה מדד מנבא חזק יותר לאירועים לבביים מאשר LDL-C (המדד השמיש כיום להערכת הסיכון לאירוע לבבי, מבחינת רמות השומנים בדם).
לעיון נוסף >>
הידיעה הועברה ע”י מערכת Pharmaline