לפי הודעת ארגון הבריאות העולמי (WHO) בשבוע שעבר, חוקרים, חברות העוסקות במחקרים וחולים יוכלו בקרוב לגלות אילו מחקרים קליניים נערכים בסין ובהודו. שתי המדינות הצטרפו לאחרונה לרשת הבינלאומית של רשימת מחקרים קליניים המגובים ממשלתית והמתואמים ע”י ארגון הבריאות העולמי.
מטרת הרשת הבינלאומית הינה לעודד אחריות ושקיפות המחקר הרפואי העולמי ולשפר בכך את איכות המידע. דובר של ארגון הבריאות העולמי מסר כי נדרשים סטנדרטים מינימאליים של איכות על מנת להשתתף ברשת הבינלאומית וכי ה- the International Committee of Medical Journal Editors התנתה את רישום המחקרים הקליניים לפני הרשמת משתתפים למחקר.
ארגון הבריאות העולמי מקווה שצעד זה יהווה תמריץ חזק לחברות ומכונים שונים לרשום את המחקרים שלהם ולקבל בכך אישור אתי לביצועם. גישה למידע על המחקרים השונים יפורסם דרך פורטל חיפוש אינטרנטי שהקים ארגון הבריאות העולמי. מהלך זה יקל בהשוואת מחקרים במדינות שונות וברור מי מממן אותם ומה השאלות הנשאלות בהם.
הצטרפות שתי המדינות לרשת הבינלאומית יתרום לשיפור ההתנהלות האתית והאמון הציבורי במחקרים קליניים הנערכים במדינות אלו. Phil Wiffen דירקטור שותף במרכז Cochrane הבריטי טוען כי למרות שמדובר ברעיון טוב שיספק יותר יציבות מחקרית, מדובר בנושא בעייתי מבחינה לוגיסטית עקב מספר הרופאים הרב בסין. לדבריו חלק מהמחקרים הקליניים הנערכים בסין וטרם פורסמו, נחשבים לרנדומלים ומבוקרים ואינם כאלו וכיום לא ברור מי יאכוף ויבדוק את המידע ממחקרים אלו.
הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס- מערכת Pharmaline