מחלת מפרקים בחולי המופיליה

ממחקר חדש שפורסם ב-NEJM עולה כי מתן של פקטור קרישה 8 כטיפול מונע יכול להפחית באופן משמעותי את הסיכוי לפתח נזק מפרקי עקב דימומים לתוך המפרקים ב קטנים החולים בהמופיליה A. 

המחקר הפרוספקטיבי אשר נמשך 5 שנים והשתתפו בו 65 בנים חולי המופיליה A בגילאי 6-30 חודשים, היה רב-מרכזי וכלל 15 מוסדות ברחבי ארה”ב. המחקר הינו המחקר הראשון, הרנדומלי שהשווה התקדמות של מחלת פרקים בבנים חולי המופיליה A אשר טופלו באופן מניעתי, באופן רגיל (עירויים מתמשכים למנוע דימום) או באופן אפיזודי (בזמן וכתגובה לדימום).

במחקר התברר כי ל-93% מהילדים אשר קיבלו טיפול מונע היו מפרקים תקינים בגיל שש לעומת רק 55% באלו שטופלו באופן אפיזודי. כמו כן עלה כי בקבוצת הטיפול המונע היו באופן משמעותי פחות דימומים לתוך המפרקים, ופחות דימומים בכלל בשנה, לעומת הקבוצה שטופלה באופן אפיזודי.

לדברי מנהל המחקר התוצאות מראות לראשונה כי טיפול התחלה של טיפול מונע בגילאי 6-30 חודש, יעיל במניעת דימום מפרקי ושמירה על תפקוד ומבנה המפרק בבנים צעירים החולים בהמופיליה A.

יש לציין כי המחקר מומן ע”י מענק מהמרכזים ל- Disease Control and Prevention וה-National Institute of Health, כאשר העמותה ל Hemophilia and Thrombosis Research סייעה בגיוס מרכזים שהשתתפו במחקר וחברת התרופות Bayer HealthCare תרמה 17 מליון יחידות של פקטור 8 רקומביננטי לטיפול בילדים במהלך המחקר.

המופיליה A הידועה גם כחוסר בפקטור קרישה 8 או כהמופיליה קלאסית, הינה הצורה השכיחה ביותר של המופיליה בה חסר או מופחת אחד החלבונים (פקטור קרישה 8) הדרוש ליצירת קריש דם. המופיליה A שהינה על פי רוב תורשתית, מאופיינת בדימום ספונטני או ממושך, בעיקר לתוך ה, פרקים או איברים פנימיים. מוערך כי כארבע מאות אלף אנשים בעולם חולים במחלה. hemophilic arthropathy הינו נזק פרקי הנוצר עקב דימומים חוזרים לתוך הפרקים המהווה את אחת התוצאות המחלישות והיקרות של מחלת ההמופיליה A, אשר יכול להסתיים בדלקת ארוכת טווח והרס של המפרק עד לכדי איבוד תנועת המפרק. עם זאת ממחקרים רטרוספקטיבים קודמים עולה כי מתן עירויים מניעתיים קבועים של פקטור קרישה 8 לחולים צעירים, טרם התפתחות נזק מפרקי קבוע יכול להפחית את הסיכון ל- hemophilic arthropathy.

 

לידיעה >>

הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת Pharmaline

 

 

 

מאמרים נוספים

מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / חומצה פולית
 באדיבות ויקירפואה        חומצה פולית – Folic acid     מעבדה   כימיה בדם    תחום   מדידת רמת ויטמין B9 (חומצה פולית), שחשיבותו...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / מבחני תפקוד טסיות-דם - Platelet Function Tests
 באדיבות ויקירפואה   מבחני תפקוד טסיות-דם – Platelet Function Tests       מעבדה   המטולוגיה בדם     מטרת הבדיקה  סיוע לקביעת...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / ברזל
 באדיבות ויקירפואה        ברזל – Iron     שמות אחרים   Ferrum    מעבדה   כימיה בדם/המטולוגיה בדם     יחידות...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / ביוטינידאז - Biotinidase
 באדיבות ויקירפואה         ביוטינידאז – Biotinidase   שמות אחרים   amidohydrolase biotinidase, BTD  מעבדה   כימיה בדם ...

עדכוני רישום

נושאים חמים

אקסטזי - סם האהבה

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

טפסים לבתי מרקחת

טסטומקס TESTOMAX

משרד הבריאות: פרסום מחירון תרופות מרשם באתר של משרד הבריאות

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר