לפי סקירה שהתפרסמה באתר מדסקייפ, הולך וגדל בארה"ב היקף הפרסומות של תוספי תזונה ומוצרים הומיאופטיים, המבטיחות החזרת האונות המינית לגברים שחשים ירידה בכושר התפקוד המיני.
מתקבל הרושם שרבים מן הצרכנים של המוצרים האלה סבורים שעצם הפרסום נעשה באישור רשויות בריאות כמו ה- FDA.
הבעיה איננה חדשה, אלא החריפה מאז 1994 כאשר בארה"ב נתקבל חוק שתוספי תזונה מותרים למכירה ללא קבלת אישור ה- FDA. חוק זה ביטל למעשה את הפקוח על מוצרים כאלה שהיה קיים בארה"ב. רק לאחרונה ביוני 2007, ה- FDA הכריז על הנחיות חדשות לגבי תנאי הייצור של תוספי תזונה. במסגרת ההנחיות החדשות יופעל פיקוח שיוודא טיב ואיכות ייצור של תוספי תזונה ושימוש בחומרים מותרים בלבד. יש עדיין שאלות ואי בהירות לגבי יכולת האכיפה של ההנחיות החדשות.
אחת הפרסומות הבולטות בתחום הייתה לתכשיר בשם Enzyte שנקראה "בוב המחייך" אשר הבטיחה להאריך את איבר המין הגברי ב- 3 אינצ'ים, לשפר את הזקפה, החדירות וכד'…. המוצר כלל מרכיבים רבים, שלא הוכח יעילותם למטרה זו (ניאצין, אבץ, ג'ינסנג אדום קוריאני ועוד). נגד החברה נרשמו 3700 תביעות צרכנים אשר קיבלו בהסדר משפטי עם החברה 2.5 מיליון $ (ביחד !), סכום שלא ממש "הזיז" ליצרן שכבר ב- 2004 מכר ממוצר זה כ- 250 $ מיליון בשנה. מאוחר יותר הורשעו מנהלי ובעלי החברה ברמאות וחויבו בתשלום של 100 מיליון $.
מסתבר שרבים בוחרים בתוספי תזונה הטוענים ליכולתם לשפר תפקוד מיני למרות שבשנים האחרונות קיימות תרופות קונבנציונליות כגון ויאגרה, סיאליס ולויטרה וכן טסטוסטרון והתקנים שונים שהוכיחו את יעילותם להפרעות זקפה.
ב- 2006 פרסם ה- FDA סקר על 17 תוספי תזונה שפורסמו באינטרנט לשיפור התפקוד המיני והפרעות זקפה. לפי ה- FDA לחלק מהמוצרים שנמכרו כתוספי תזונה הוספו חומרים פעילים כמו SILDENAFIL (החומר הפעיל של ויאגרה) ואחרים, כך שלמעשה מדובר במקרים אלה בתרופות מזויפות, שעלולות להיות גם מסוכנות בשימוש לא מבוקר. ה- FDA אסר יבוא והפצת מוצרים אלה בארה"ב.
כותב הסקירה מדגיש גם את תפקידו החשוב של הרוקח. החוסר בעדויות של תוספי התזונה לשיפור התפקוד המיני חושף את הצרכן לתוצאות טיפול לא צפויות או ידועות כאן, לדעת הכותב, הרוקחים צריכים להעדיף את השיקול והאחריות המקצועית על פני הרווח הקל ולא להמליץ על תוספים אלה המוצגים על מדפי החנויות ובתי המרקחת.
יש לציין שגם בישראל מתפרסמים באינטרנט מוצרים רבים לשיפור התפקוד המיני שאין כל ערובה ליעילותם ובטיחותם.
מקור >> (Medscape 6/9/2007 US PHARMACIST 2007;32(8
הידיעה הועברה ע"י דר' אריה גולדשמיד לשעבר מנהל המחלקה לפרמקולוגיה בהנהלה הראשית של שרותי בריאות כללית