פארמה ישראל, ארגון חברות התרופות מבוססות מחקר ופיתוח, קיימה את הכנס השנתי של התעשייה תחת הכותרת "הערכה ותיעדוף טכנולוגיות רפואיות". הכנס התקיים ביום חמישי, ה- 1 בנובמבר.
בין המרצים היו פרופ' אסא כשר, סגן יו"ר המרכז לאתיקה בירושלים. בהרצאתו תחת הכותרת "מוסר ואתיקה חוק ומדיניות" בחן פרופ' כשר את השאלה מה זה סל בריאות ומהם המבחנים שצריך מודל כזה לעמוד בהם. לדעתו ברור שמודל כזה צריך להיות קודם כל שקוף וברור, הוא צריך להיות פתוח וקשוב לכולם, המדינה היא זו שצריכה לדאוג לבריאותו של האזרח ואין זה משנה אם מדובר במחלה שחולים בה רק 100 איש או אלפי אנשים. כמובן שבמסגרת של תקציבים מדולדלים, המענה אולי איננו אופטימלי לכל אזרח, אבל הוא צריך להיות הוגן. קריטריון נוסף שיש לקחת בחשבון הוא איכות חיים, קריטריון שקשה יותר להתמודד אתו כי צריך להתמודד עם שאלות סובייקטיביות.
ההרצאה המרכזית בכנס ניתנה על ידי פרופ' ג'ון גבאי, פרופסור אמריטוס וחבר הנהלה מייסד של הארגון הבינלאומי להערכה ותיעדוף של טכנולוגיות רפואיות (HTAi).
פרופ' גבאי סקר את פעילות המכון. הוא סקר את הקשיים העומדים בפניהם כמו: בחירת הטכנולוגיה להערכה מבין הכמות הרבה של הטכנולוגיות החדשות שיוצאות לשוק, הקשיים בהערכת טכנולוגיה מורכבת, הערכת אופן השימוש בטכנולוגיה, תזמון נכון להערכה וכו'. כמו כן הוא סקר את מערכת הלחצים המופעלת עליהם מגורמים שונים כמו: קובעי המדיניות, יצרנים, רופאים, חולים, קניינים, ציבור, ועוד.
עוד השתתפו בכנס פרופ' מרדכי שני, יו"ר מכון גרטנר לחקר אפידמיולוגיה ומדיניות בריאות, וכן פנל מומחים שדן בשאלה "הפתרון הישראלי המועדף" הנחה את הפנל דר' פוגטש מביה"ס לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine