שבעה מיתוסים רפואיים נחשפים במערומיהם ב- British Medical Journal.
קצת פולקלור מספק לנו ה- British Medical Journal קריאה באור עמום אינה מזיקה לעיניים, אין צורך לשתות שמונה כוסות מים ביום כדי להישאר בריאים וגילוח הרגליים לא יגרום לשיער לצמוח מהר יותר.
תיאוריות אלו הינן רק חלק משבעת המיתוסים הרפואיים שנחשפו במאמר. שני חוקרים אמריקנים לקחו שבע אמונות רווחות וחיפשו בספרות ראיות שיוכלו לתמוך בהם:
מלבד אזכורים דחופים בעיתונות הפופולארית על כך שיש לשתות 8 כוסות מים ביום, החוקרים לא מצאו כל ביסוס מדעי לכך.
מרבית מומחי העיניים מאמינים כי ישנה סבירות נמוכה לכך שקריאה באור עמום גורמת נזק ארוך טווח לעיניים, יתכן כי נגרם נזק לזמן קצר שיגרום למצמוץ עודף או בעיות מיקוד.
לגילוח אין כל השפעה על עובי או קצב גידול השיער, כך טוענים מחקרים שונים, צורת הזיפים השונה מהשיער הארוך יותר היא שמקנה את האשליה הזו.
אכילת תרנגול הודו גורמת לישנוניות: תרנגול הודו אכן מכיל את חומצת האמינו טריפטופן אשר מעורבת בשינה ובשליטה על מצב הרוח אך תרנגול הודו לא מכיל כמות רבה יותר מחומצת האמינו טריפטופן מאשר תרנגולת או בשר בקר (נראה כי אכילת כמות גדולה של מזון בערב חג המולד היא זו שגורמת לישנוניות…)
אנו משתמשים רק ב-10 אחוזים ממוחנו: בדיקות הדמיה הראו כי אין כלל אזורים במוח אשר הינם רדומים או לא מצויים בשימוש.
שיער וציפורניים מוסיפים לצמוח לאחר המוות: החוקרים מצאו כי העור מתייבש לאחר המוות ולכן מקנה את האשליה כי השיער והציפורניים ארוכים יותר.
טלפונים סלולריים מסוכנים לשימוש בבתי חולים:
מחקרים מצאו כי ישנה אינטראקציה מעטה בלבד עם מכשור רפואי.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine