מחקר שפורסם בגיליון ינואר של המגזין Sleep מדווח כי extended-release Zolpidem במינון של 12.5 מ”ג עשוי להיות יעיל להפרעות שינה כאשר הוא ניתן 3-7 לילות בשבוע למשך 6 חודשים.
על פי החוקרים, הערכה פוליסומנוגרפית הראתה כי בהשוואה לפלסבו, הטיפול ב- zolpidem 12.5 מ”ג שיפר באופן משמעותי תופעות של LPS [latency to persistent sleep], sleep onset וכמו כן הפחית בצורה משמעותית את משכו של ה- wake time after sleep onset) WASO) ואת מספר ה- number of awakenings) (NAW). מחקר זה שהיה ארוך טווח הרחיב ממצאים של מחקרים קודמים שבוצעו למשך תקופות זמן קצרות יותר.
המחקר בחן את השפעתו ארוכת הטווח של zolpidem 12.5 מ”ג בשימוש עצמי של 3-7 לילות בשבוע למשך 6 חודשים במבוגרים הסובלים מאינסומניה כרונית ראשונית אשר מתקשים להירדם ואשר איכות השינה שלהם ירודה.
נבדקים בגילאים 18-64 חולקו אקראית לקבלת zolpidem 12.5 מ”ג (669 נבדקים) או פלסבו (349 נבדקים).
הערכה בוצעה לנבדקים מדי 4 שבועות כאשר הפרמטרים שנבדקו היו:Patient’s Global Impression (PGI), Global Impression-Improvement (CGI-I), sleep onset latency (SOL), total sleep time (TST), NAW, WASO, quality of sleep (QOS) ותפקוד ביום שאחרי.
תוצאות המחקר: בשבוע ה-12 89.8% מהנבדקים שנטלו את התרופה העידו על עליה משמעותית ב- PGI לעומת 51.4% מנוטלי הפלסבו ובשבוע ה-24 העידו 92.3% מנוטלי התרופה על שיפור ב- PGI לעומת 59.7% מנוטלי הפלסבו.
כמו כן נצפה שיפור בכל אחד מהמדדים האחרים תחת השימוש בתרופה לעומת השימוש בפלסבו.
תופעות הלוואי הנפוצות ביותר שנצפו תחת השימוש בתרופה היו כאבי ראש, חרדה ונמנום.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine