תוצאות ראשונות של סקר תרופות אנטי וירליות מגלה עמידות של oseltamivir למס’ זני שפעת שנפוצים השנה באירופה.
עד כה נבדקו 148 זנים מ- 10 מדינות אירופאיות, מתוכם בודדו במהלך חודש נובמבר ודצמבר 19 זנים עמידים ל- oseltamivir.
12 זנים הגיעו מנורבגיה. נורבגיה הודיעה על כך לאיחוד האירופאי ולארגון הבריאות העולמי ה- WHO. הודעה נמסרה גם לרופאים ולציבור.
מומחים מה- (European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC, בוחנים כרגע את הנתונים ומסקנותיהם יפורסמו בימים הקרובים.
לא ניתן כרגע להעריך את מיד העמידות לשפעת באירופה מהמידע המוגבל שבידי החוקרים, אולם נראה שהמצב איננו דומה למה שנמצא בנורבגיה.
אנשים שחלו בזן עמיד ל- oseltamivir לא צפויים להיות חולים קשה יותר מאנשים שחלו בשפעת עונתית רגילה, למעט אוכלוסייה של חולים מורכבים ומבוגרים שעלולים להידרדר למחלה קשה.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע”י מגר’ יונה בס אל-חנני – ראש אגף הרוקחות (לשעבר) במשרד הבריאות, יועצת רוקחית ב”אלחנני שירותי יעוץ”