נשים אשר צורכות אלכוהול באופן קבוע במהלך הריונן מגבירות את הסיכון של הילוד לסבול מאשך טמיר
(congenital-cryptorchidism) כך טוען מחקר שפורסם בגיליון פברואר של המגזיןEnvironmental Health Perspective.
על פי מחברי המחקר ישנם כיום מספר מחקרים שמצאו עליה בשכיחות שלcryptorchidism בדורות האחרונים, ממצא התומך בהנחה כי שינויים בסגנון חיים וגורמים סביבתיים שונים עשויים להיות בעלי השפעה על התופעה.
המחקר הנוכחי בדק את הקשר שבין צריכת אלכוהול במהלך ההיריון ובין הופעה של אשך טמיר. במהלך המחקר נבדקו2496 בנים עבור אשך טמיר בלידה (cryptorchid/healthy, 128/2368 ובגיל 3 חודשים 33/2215) וכמו כן חולקו שאלונים לאמהות בנוגע להתנהגותן במהלך הטרימסטר השלישי של ההיריון ובטרם נודע להן על ההריון. המשתנים שנבדקו היו: צריכת אלכוהול, עישון וצריכת קפאין.
החוקרים מצאו כי צריכה של 5 או יותר משקאות אלכוהוליים בשבוע קשורה בסיכון מוגבר של 3.10 לאשך טמיר, ממצאים אלו נותרו משמעותיים מבחינה סטטיסטית גם לאחר תקנון למשתנים כגון עישון, קפאין, מצב סוציאלי, גיל האם, משקל התינוק בלידה ועוד.
החוקרים סיכמו ואמרו כי צריכה סדירה של אלכוהול במהלך ההיריון עשויה להגביר את הסיכון לאשך טמיר בילוד וכי על נשים בהריון לשקול היטב ממצא זה. המנגנון בו צריכת אלכוהול משפיעה על התופעה עדיין אינו ידוע.
הידיעה הועברה ע"י בעז מזרחי, דוקטורנט במחלקה לכימיה תרופתית, ביה"ס לרוקחות, האוניברסיטה העברית, ירושלים. boazmizra@gmail.com