מחקר שבחן 3450 מקרים מצא כי מעשנים אובחנו 7 שנים מוקדם יותר עם סרטן המעי הגס וזאת בהשוואה לאנשים שמעולם לא עישנו. המחקר שפורסם ב- Journal of Cancer Research and Clinical Oncology טוען כי המסר לקלינאים הינו ברור: כאשר שוקלים ביצוע בדיקות סקר לסרטן המעי הגס יש בהחלט לקחת בחשבון היסטוריה הכוללת עישון וזאת בנוסף להיסטוריה משפחתית של מחלה ולגיל.
החוקרים בחנו מקרים של colorectal cancer שאובחנו בין השנים 1957-1997 ומצאו כי הגיל הממוצע בו אובחן הסרטן בקרב מעשנים היה צעיר ב- 6.8 שנים מהגיל בו אובחן הסרטן בקרב אנשים שמעולם לא עישנו. באנשים שהפסיקו לעשן לפני פחות מ-5 שנים טרם הדיאגנוזה גיל הופעת הסרטן היה צעיר ב- 4.3 שנים ביחס לאנשים שמעולם לא עישנו. אנשים שהפסיקו לעשן לפני יותר מ-5 שנים טרם הדיאגנוזה לא הציגו סיכון יחסי גבוה יותר.
כמו כן נמצא כי אנשים אשר דיווחו על עישון מגיל צעיר במיוחד (לפני גיל 17) או על עישון כבד במיוחד (חפיסה אחת או יותר ליום) מצויים בסיכון גבוה במיוחד ללקות בסרטן בגיל צעיר יותר מאשר אנשים שמעולם לא עישנו.
החוקרים גם מצאו כי עישון פאסיבי הינו גורם סיכון משמעותי, למעשה כאשר אוחדו המעשנים והמעשנים הפאסיביים לקבוצה אחת מצאו החוקרים כי גיל הופעת המחלה היה 10 שנים צעיר יותר בהשוואה לקבוצת הלא מעשנים.
Colorectal cancer הינו הסרטן השלישי בשכיחותו בקרב גברים ונשים, גנטיקה אחראית לכ-10% מהמקרים בעוד שגורמים נוספים כגון מוטציות ספוראדיות, השפעות סביבתיות וסגנון חיים הכולל גורמי סיכון כגון עישון, חוסר פעילות גופנית, צריכה גבוהה של אלכוהול והשמנה אחראים ל- 75% נוספים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine