מחקר שנערך לאחרונה בהודו ופורסם במגזין Diabetologia טוען כי רמות נמוכות של ויטמין B12 בפלסמה בטרימסטר הראשון ורמות גבוהות של חומצה פולית בטרימסטר השני של ההריון הינם גורמי סיכון ל- insulin resistance בילוד.
החוקרים בדקו את רמות ה- vitamin B12, folate, total homocysteine, methylmalonic acid ב-700 נשים בשבועות ה- 18 וה- 28 של ההיריון וכמו כן ערכו החוקרים מעקב של 6 שנים אחר 653 ילדיהן של הנשים אלו.
רמות ה-B12 בפלסמה היו נמוכות במרבית הנשים בשבוע ה-18 וה-28 אך רמותיו היו גבוהות יותר בצורה משמעותית בקרב הנשים שהדיאטה שלהן כללה מאכלי חלב ובשר, כמו כן ה-red cell folate היה מוגבר משמעותית בשבוע ה- 28 של ההיריון.
החוקרים מצאו כי עמידות לאינסולין בגיל 6 הייתה נפוצה יותר בקרב הילדים שנולדו לאמהות שהציגו רמות נמוכות של B12 בשבוע ה-18 ורמות גבוהות שלfolate בשבוע ה- 28 של ההיריון. העמידות הגבוהה ביותר לאינסולין נצפתה בקרב תינוקות של נשים שהציגו את שני המדדים.
רמות גבוהות שלhomocysteine ו- methylmalonic acid הן התוצאה של רמות נמוכות של B12 בפלסמה והן מתבטאות ב- lipogenesis, reduced protein synthesis ו- reduced lean body mass ועשויות להיות גורם מנבא לעמידות לאינסולין.
החוקרים מסכמים ואומרים כי ה-National Anemia Program ממליצה על השימוש בברזל ובחומצה פולית במהלך ההיריון אך מתעלמת מרמותיו של הויטמין B12, יש לשקול את חשיבותו של ויטמין זה בעקבות הממצאים האחרונים.
מקור הידיעה >> Diabetologia 2008; 51:29-38
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס מערכת PharmaLine