מחקר חדש שבחן מעל ל- 42,000 גברים טוען כי דיאטה עשירה במגנזיום עשויה להפחית את הסיכון ל- symptomatic gallstone disease.
על פי מחברי המחקר, צריכת המגנזיום מצויה בירידה בשנים האחרונות בעקבות המעבר לצריכה של מזונות מעובדים.
ידוע כיום כי מחסור במגנזיום עשוי לגרום לעליה ברמת הטריגליצרידים ולירידה ברמת ה- HDL. שני גורמים אשר עשויים לגרום לעליה בסיכון לאבני מרה, למרות מידע זה ההשפעה של צריכה ארוכת טווח של מגנזיום מעולם לא נבדקה.
החוקרים בדקו מידע שנלקח מ- 42,705 גברים בגילאים 40-75 אשר השתתפו בתוכנית מעקב בריאותית בין השנים 1986-2002. הגברים נבדקו מדי שנתיים להופעת מחלות חדשות ובהן אבני מרה. צריכת המגנזיום נקבעה על ידי שאלון עליו ענו משתתפי המחקר מדי 4 שנים.
לאורך המעקב שכלל 560,810 שנות אדם, 2195 אנשים אובחנו עם symptomatic gallstone disease.
החוקרים מצאו הפחתה של 33% בסיכון לאבני מרה בהשוואה בין קבוצת הצריכה הנמוכה של מגנזיום 262 mg/day לקבוצת הצריכה הגבוהה שלו 454 mg/day. הפחתה דומה בסיכון נצפתה גם בצריכת מגנזיום מהמזון בלבד, ללא תוספים חיצוניים.
החוקרים מסכמים ואומרים כי דיאטה בריאה הכוללת מזונות מהצומח, סיבים תזונתיים, carbohydrates ומגנזיום תפחית את הסיכון לאבני מרה ול- cholecystectomy. דיאטה בריאה כזו אף תפחית את הסיכון למחלות כרוניות נוספות מלבד אבני מרה.
מקור הידיעה >> Am J Gastroenterol. 2008;103:375-382
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine