ה- American Heart Association) AHA) המליץ לאחרונה על השימוש ב- omega-3 Fatty Acid למניעה שניונית של אירועים קרדיווסקולרים בחולים עם coronary artery disease ) CAD). ההמלצות קוראות לשימוש בתרכובת שלdocosahexaenoic acid) DHA) ו- eicosapentaenoic acid) EPA) במינון של 1 גרם ליום, זו הפעם הראשונה בה המליץ האירגון על תוסף מזון לצורך מניעה של CAD.
המלצה זו מבוססת על מספר מחקרים שמצאו כי לאומגה 3 ישנה השפעה המפחיתה את רמות הטריגליצרידים
ואף ה- FDA אישר לאחרונה שימוש ב- omega-3 fatty acid ethyl ester formulation במינון של 4 גרם ליום לטיפול ברמות גבוהות מאוד של טריגליצרידים.
הראיות המכריעות מגיעות מ-3 ניסויים קליניים שכללו 32,000 חולים אשר חולקו רנדומאלית לקבלת docosahexaenoic acid (DHA),eicosapentaenoic acid (EPA) או לקבוצת ביקורת.
תוצאות הניסוי הראו הפחתה של 19-45% באירועים הקרדיווסקולריים וזאת בלא קשר באם המקור לחומצת השומן היה מהדיאטה או מתוספי מזון הכוללים שמן דגים. החוקרים הוסיפו והמליצו לחולים בסיכון גבוה למחלות קרדיווסקולריות ליטול הן DHA והן EPA. יעדי הצריכה עבור חולים קרדיווסקולרים הינו 1 גרם ליום ועבור אלו שאינם חולים יעד הצריכה הינו 500 מ”ג ליום לפחות. חולים עםhypertriglyceridemia יפיקו תועלת מנטילת 4 גרם ליום, רמה אשר מפחיתה טריגליצרידים ב- 20-50%.
למרות ששתי ארוחות בשבוע של דגים שמנים עשויות לספק 400-500 מ”ג ליום של DHA ו- EPA, על מנת לייצר מניעה שניונית אצל חולים בסיכון או על מנת לטפל ב- hypertriglyceridemia יש לצרוך תוספי מזון הכוללים שמן דגים על מנת להגיע למינון של 1 גרם ליום או 3-4 גרם ליום בהתאמה.
טיפול משולב באומגה 3 ובסטטינים הינו בטוח ואפקטיבי בהפחתת רמות השומן ובשיפור הפרוגנוזה לחולים קרדיווסקולריים.
החוקרים מסכמים ואומרים כי יתכן ובעתיד מדידת רמות חומצות השומן הללו בדם תהווה מדד ליעד הטיפולי המומלץ.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine