טיפול בקורטיקוסטרואידים נושא בחובו יתרון עבור ילדים ומבוגרים הסובלים מקנדידה כרונית מפושטת העמידה לטיפול אנטיפונגאלי – כך מדווחים חוקרים צרפתיים בגיליון מרץ של ה- Clinical Infectious Diseases.
החוקרים מציינים כי מצב זה נצפה לרוב בקרב חולים בלוקמיה אקוטית במהלכה של החלמה נאוטרופילית הדורשת טיפול אנטיפונגאלי מגן. תוצאות המחקר תומכות בהיפותזה אשר טוענת כי קנדידה כרונית מפושטת הינה סינדרום דלקתי של המערכת האימונולוגית.
על מנת לקבוע את יעילותם של קורטיקוסטרואידים במצבים הללו, ביצעו החוקרים בדיקה רטרוספקטיבית של מידע מ- 6 מבוגרים ומ- 4 ילדים הסובלים מהמחלה אשר קיבלו 0.5 מ"ג לק"ג ליום של פרדניזון למשך 3 שבועות.
הטיפול החל בממוצע לאחר 33.8 ימים של טיפול בהדבקה הפטרייתית והחולים אושפזו לאחר 8.8 ימים בממוצע לאחר תחילת הטיפול הקורטיקוסטרואידלי.
החוקרים מצאו כי תופעות של חום וכאבי בטן חלפו לאחר 4-5 ימים בממוצע וכי רמות הפיברינוגן וה- בסרום ירדו לרמתם הנורמאלית לאחר 14-30 ימים.c reactive protein. כמו כן מצאו החוקרים כי במהלך מעקב של 6.5 שנים בממוצע לא נצפו חזרות של המחלה.
החוקרים מסכמים ואומרים כי ממצאים אלו תומכים בהחלט בתוספת של טיפול סטרואידלי לחולים הללו, טיפול כזה עשוי לסייע בשליטה על הסימפטומים של המחלה ולקצר את זמן האשפוז של החולים.
מקור הידיעה >> Clin Infect Dis 2008;46:696-702
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine