ה- Food Standards Agency ) FSA) תמליץ בקרוב לממשלת בריטניה להוציא משימוש שישה צבעי מאכל נפוצים במהלך שנת 2009.
מקור ההמלצה החדשה הינו מחקר שנערך באוניברסיטת סאות'המפטון וקושר את השימוש באותם צבעי מאכל בתופעות של היפראקטיביות בילדים.
ה- FSA שתכנן לראשונה לקרוא לחרם מיידי על המוצרים הללו, החליט במקום זאת לקרוא ליצרנים להוציא משימוש בעצמם את צבעי המאכל הבעייתיים:sunset yellow (E110), quinoline yellow (E104), carmoisine (E122), allura red (E129), tartrazine (E102), Ponceau 4R (E124).
יושב הראש של ה-FSA הוסיף ואמר כי תוספי המזון הללו מוסיפים צבע בלבד למזון ואין להם כל ערך נוסף ומשום כך ההחלטה על הסרתם ממוצרי מזון ומשקה הינה הגיונית לאור הממצאים האחרונים.
הורים לילדים המראים סימנים של היפראקטיביות צריכים לשקול הפחתה בשימוש במאכלים המכילים תוספים כאלו אך יש להוסיף כי נמצא שגורמים גנטיים, לידה מוקדמת וגורמים סביבתיים הוכחו כולם כתורמים לתופעות של היפראקטיביות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine