TheMarker המדען הראשי: המדינה מוציאה כסף על דברים הזויים

בממשלה יש לא מעט גורמים שמדברים גבוהה גבוהה על קידום תעשיית מדעי החיים והביוטכנולוגיה, אך כל מטרתם היא לא להוציא כסף. תמיד שמים אותי בסד ואומרים זה התקציב, אך אני מסרב להיכנס לפינה הזו. במדינה יש הוצאות על דברים הזויים שלא מביאים שום תועלת, אז למה שאסכים לכך?”.

ההצהרה הלוחמנית הזו חתום לא אחר מאשר המדען הראשי במשרד התמ”ת, ד”ר אלי אופר, שאמר את הדברים בפאנל שנערך ביום חמישי האחרון בוועידת הנשיא, שעסק בשאלה כיצד לתרגם את החדשנות הרפואית בישראל להצלחה עסקית.

במסגרת הפאנל, בו השתתפו בכירי תעשיית מדעי החיים, הוצג דו”ח חדש של מכון מילקן המתאר את “הפרדוקס הישראלי”: פוטנציאל עצום, הישגים אדירים של חוקרים ישראלים, לצד השקעות הון סיכון נמוכות וקשיי מימון שלא מאפשרים למצות את אותו פוטנציאל. “ללא מדיניות ברורה שתקבע לתעשיית מדעי החיים עדיפות לאומית, תיחשף התעשייה לכשל שוק”, מתריע הדו”ח.

“בריחת מוחות, בריחת ובריחת הון ידלדלו את המשאבים הלאומיים הדרושים לפיתוח פתרונות רפואיים. בינתיים חברות, פטנטים ואנשים מהגרים מישראל, ולמרות פוטנציאל הצמיחה וההשקעות העצומות, עלולים ענפי המחקר והפיתוח בתעשיית מדעי החיים להיעלם בתוך שנים ספורות”.
 
לפי הדו”ח, אחת הבעיות המרכזיות של החברות הישראליות היא הקושי לגייס מימון שיספיק לכל תהליך הפיתוח של תרופה או מוצר חדש – מההמצאה ועד לאישור ולמכירות. כיום מרבית החברות הישראליות מתקשות לגייס הון בשלבים המוקדמים (הפרה-קליניים) וכלל אינן מגיעות לתחילת הניסויים הקליניים. שלב זה מכונה עמק המוות הראשון, מכיוון שבסיומו חברות רבות נסגרות ורעיונות מצוינים, שיכלו להצליח עם מימון מתאים, יורדים לטמיון.
עמק המוות השני מגיע לאחר השלב השלישי של הניסויים ועד לאישור הסופי של התרופה. עמקי המוות האלה מאלצים את החברות הישראליות להיסגר או למכור את הטכנולוגיה שלהן בשלבים מוקדמים מדי לחברות אחרות, תוך הפסד כספי אדיר להן ולמשק הישראלי כולו.

 

לידיעה >>

 

הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine

 

 

 

מאמרים נוספים

themarker_-_google_search
הרחבת תחום התרופות הגנריות היא התשובה למחירים המופקעים
לפני 34 שנים חתם ממשל רייגן על חוק האץ’־וקסמן לקידום תעשיית התרופות הגנריות שהיתה אז בחיתוליה. החוק ביטל את הצורך בעריכת ניסויים קליניים לתרופות שמקבילותיהן הממותגות כבר נמכרו...
פואמיקס רכשה זכויות פטנט שיאפשרו פיתוח תרופות חדשניות
פואמיקס רכשה מקבוצת P&G זכויות פטנט המאפשרות פיתוח תרופות חדשניות.   הפטנט שנרכש מגן על טכנולוגיית מיכל אירוסול כפול המאפשר שילוב תרופות בקצף לדרמטולוגיה וגניקולוגיה חברת פואמיקס...
themarker_-_google_search
סלקט מיואשת מהבורסה בת"א ותימחק מהמסחר: "השוק כאן לא יודע לתמחר אותנו"
   חברת סלקט ביוטכנולוגיה, המפתחת טכנולוגיה לברירת תאי גזע, הודיעה היום כי היא מעוניינת להימחק מהמסחר בת”א ולהיסחר בנאסד”ק בלבד. לדברי מנהלי החברה, המהלך יבוצע...
הגנה על מידע בתיקי הרישום (2): החקיקה בישראל
לאחרונה הושלמה חקיקת התיקון בחוק, הקובע לראשונה תקופת הגנה על המידע בתיקי הרישום של תרופות בישראל. לחקיקת החוק משמעות עקרונית מרחיקת לכת. במישור המעשי, תחולת החוק החדש היא חלקית בלבד,...

עדכוני רישום

נושאים חמים

אקסטזי - סם האהבה

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

טפסים לבתי מרקחת

טסטומקס TESTOMAX

משרד הבריאות: פרסום מחירון תרופות מרשם באתר של משרד הבריאות

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר