מחקר חדש שהתפרסם ב- 22 במאי ב- New England Journal of Medicine מדגיש כי בני אדם הינם חיות חברתיות אפילו כאשר זה תלוי בהפסקתם של הרגלים רעים…
המחקר הראה כי רשתות חברתיות של קשר ישיר, הכוללות בני זוג, אחים וחברים וכמו כן רשתות חברתיות של קשר לא ישיר הן בעלות השפעה אדירה על הפסקת העישון. המחקר מצא כי הפסקת ההרגל נוטה להתרחש כמעין אפקט דומינו, כאשר אדם אחד מפסיק לעשן, אחד אחד נופלים האנשים סביבו להתנהגות דומה.
ממצא מדהים הוא כי אנשים אינם מפסיקים לבד, הם נוטים להפסיק בקבוצות או בפאקטים.
החוקרים העריכו את הרגלי העישון והרשתות החברתיות בקרב 12,067 מבוגרים מעל גיל 21 בין השנים 1971-2000. החוקרים מצאו כי הפסקת העישון היתה קשורה ביחסים חברתיים קרובים, כאשר אחד מבני הזוג הפסיק לעשן נצפה סיכוי של 67% כי גם בן הזוג השני יפסיק לעשן, בקרב אחים- הפסקת העישון של אח אחד הגבירה ב- 25% את הסיכוי כי גם האח השני יפסיק לעשן. הפסקת העישון של חבר אחד הגבירה ב- 36% את הסיכוי כי גם חבר אחר יפסיק לעשן.
כמו כן מצאו החוקרים קשר בין רמת ההשכלה ובין הנטיה להפסיק לעשן, כאשר לנבדק היתה שנת לימוד אחת לפחות בקולג’, סיכויו לעשן פחת ב- 57% אם חברו הפסיק לעשן. כלומר אנשים משכילים הינם הן בעלי השפעה רבה יותר והן הם מושפעים יותר על ידי סביבתם, יתכן משום שאנשים משכילים מסוגלים להביע עצמם בצורה טובה יותר או שהם פתוחים יותר לרעיונות של אחרים.
הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת PharmaLine