חוקרים ישראלים ביצעו לאחרונה מחקר אקראי שכלל 322 אנשים בעלי עודף משקל בינוני (BMI ממוצע של 31 kg/m2, גיל ממוצע 51, 86% גברים). משתתפי המחקר חולקו לביצוע דיאטה דלת שומן עם הגבלה קלורית, דיאטה ים-תיכונית עם הגבלה קלורית או דיאטה דלת פחמימות שאינה מוגבלת קלורית.
המשתתפים נשקלו מדי חודש ודבקותם בדיאטה נמדדה על ידי שאלונים.
לאחר 24 חודשי מחקר נמצא כי הדבקות בדיאטות השונות היתה 85% (טובה יותר עבור הדיאטה הדלה בשומנים וגרועה יותר עבור הדיאטה דלת הפחמימות).
החוקרים מצאו כי לאחר 24 חודשים, אובדן המשקל הגדול ביותר נצפה בקרב קבוצות הדיאטה דלת הפחמימות והדיאטה הים-תיכונית.
שלושת הקבוצות הראו הפחתה בהיקף המותניים ובלחץ הדם ושלושתן אף הראו עליה ברמות ה- HDL כאשר השיפור הטוב ביותר במדד זה נצפה בקבוצת הדיאטה דלת הפחמימות. קבוצה זו אף הציגה את ההפחתה המשמעותית ביותר ברמות הטריגליצרידים.
רמות ה- C-reactive protein פחתו רק בקבוצת הדיאטה הים-תיכונית וקבוצת הדיאטה דלת הפחמימות.
לסיכום: מחקר זה מצא כי דיאטה ים-תיכונית ודיאטה דלה בפחמימות קשורות באובדן משקל רב יותר ובאפקטים מטאבוליים חיוביים יותר ביחס לדיאטה דלה בשומן. ממצאים אלו מצביעים על כך כי דיאטות אלו עדיפות.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע”י מגר’ יעקב רוזנפלד, רוקח ראשי קופת חולים לאומית