משרד הבריאות מרחיב את סל השירותים במימון המדינה ומאפשר ביצוע בדיקה נוספת לגילוי נשאות למחלת הסיסטיק פיברוטיס.
החל מיום 10 ביולי 2008, תבוצע בדיקה לגילוי נשאות למחלת הסיסטיק פיברוטיס, בקרב אוכלוסיות בסיכון, במסגרת סל השירותים הממומן ע"י המדינה.
החלטת משרד הבריאות לכלול בסל השירותים את הבדיקה, מרחיבה את הסל שניתן במימון המדינה (התוספת השלישית) בתחום הסקר לגילוי זוגות בסיכון ללידת תינוק חולה הכולל עד כה בדיקות לגילוי נשאות למחלות טיי זקס ותלסמיה.
סיסטיק פיברוטיס היא מחלה תורשתית העלולה לפגוע במערכות רבות של הגוף, בעיקר במערכות הנשימה. החלמה נדירה אך ניתן לגלות זוגות בסיכון להולדת תינוק חולה ע"י בדיקת דם פשוטה. אם שני בני הזוג נשאים של המחלה, בכל הריון הסיכון לעובר חולה הוא 25%.
זוג בסיכון להולדת תינוק חולה יוכל להחליט, לאחר ייעוץ גנטי, על בדיקה בזמן הריון ובמידה והעובר חולה הפסקת הריון.
החלטה אחרת יכולה להיות בדיקת התינוק מיד לאחר הלידה, על מנת לאפשר טיפול מיידי, במידה והתינוק יתגלה כחולה, כדי לשפר את מהלך המחלה.
המלצת משרד הבריאות היא לבצע את הבדיקות לפני הריון, אך ניתן גם לבצע את הבדיקות בזמן הריון.
עד למהלך זה, זוג שהופנה לבדיקות גנטיות ביצע בדיקת טיי זקס ב"תחנה של משרד הבריאות" ולבדיקות אחרות בקופת חולים, במכון גנטי או באתר אחר. על מנת לשפר את השירות הניתן לאוכלוסייה יבוטלו בהדרגה עד חודש אוגוסט 2008 התחנות לבדיקות טיי זקס.
בדיקות לגילוי נשאים של מחלת טיי זקס ומחלת סיסטיק פיברוטיס יבוצעו באתרים שבהם מתבצעות בדיקות גנטיות אחרות ואשר קיבלו אישור לכך ע"י המשרד וללא כל תשלום מצד הנבדק. רשימת אתרים מאושרים תפורסם באתר האינטרנט של משרד הבריאות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine