מחקר שפורסם ב- Journal of Thrombosis and Haemostasis מציע כי warfarin מפחית את ההצטלקות הנגרמת לכבד כתוצאה מ- Hepatitis C. צלקות המחליפות את רקמת הכבד הנורמלית יכולות להוביל לצירוזיס של הכבד ולבסוף לאי ספיקת כבד.
ישנם כיום בבריטניה כ- 300,000 חולים כרוניים בצהבת מסוג C, ועל פי סטטיסטיקות שונות כ- 1 מתוך כל 5 חולים צפוי לפתח צירוזיס.
הטיפול כנגד הזיהום יעיל כיום רק בכ- 50% מהמקרים והוא אף בעל תופעות לוואי רבות כגון יעפת, בחילות ודיכאון.
המחקר הנוכחי בחן כיצד warfarin, מסוגל להשפיע על התקדמות הפיברוזה הכבדית בעכברים החולים בצהבת כרונית. השערת המחקר התבססה על מידע הידוע כיום, הטוען כי אנשים המועדים לפתח קרישי דם אף מציגים הצטלקות מואצת של הכבד.
המחקר הראה כי טיפול ב- warfarin הפחית משמעותית את התקדמות הפיברוזה בעכברים החולים במחלת כבד כרונית, כמו כן נמצא כי warfarin אף מפחית את הנזק הכבדי בעכברים אשר חולים במחלת כבד כרונית ומציגים את המוטציה הגנטית Factor V Leiden (FVL), אשר גורמת לפיברוזה להתפתח בקצב מהיר יותר ביחס לרגיל וזאת משום שהמוטציה מגבירה את מנגנון יצור קרישי הדם.
החוקרים מגייסים כעת למחקר נוסף, כ- 90 חולים שעברו השתלת כבד בעקבות אי ספיקת כבד שנגרמה עקב צהבת מסוג C, כשליש מחולים אלו נוטים לפתח פיברוזיס מהיר לאחר ההשתלה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine