כשלושה מיליון ילדים אמריקאים סובלים כיום מאלרגיות למזון, עליה של 18% במהלך 10 השנים האחרונות, כך דיווח לאחרונה ה- U.S. Centers for Disease Control and Prevention.
על פי הדיווח, 8 סוגי מזונות אחראים לכ- 90% מהאלרגיות ובניהם: חלב, ביצים, בוטנים, אגוזים, דגים, פירות ים, סויה וחיטה.
התגובות האלרגיות נעות מתחושות של עקצוץ סביב הפה והשפתיים ועד פריחות ובמקרים חמורים אף מקרי מוות.
ילדים הסובלים מאלרגיות מציגים סיכון מוגבר פי 2-4 ללקות באסטמה ובאלרגיות נוספות אחרות וזאת ביחס לילדים אשר לא סובלים מאלרגיות כלל.
הדיווח מצא כי ב-שנת 2007, 29% מהילדים הסובלים מאלרגיות למזון סבלו אף מאסטמה וזאת בהשוואה ל- 12% מהילדים אשר לא סבלו מאלרגיות למזון.
27% מהילדים שסבלו מאלרגיה למזון אף הציגו אקזמות או רגישויות אחרות בעור וזאת בהשוואה ל-8% מכלל הילדים.
30% סבלו מאלרגיות במערכת הנשימה וזאת בהשוואה ל-9% מכלל האוכלוסייה תחת גיל 18.
באופן כללי מצא ה- NCHS כי 3.8% מהבנים ו- 4.1% מהבנות הציגו אלרגיות למזון.
כיום, לא ידוע כיצד מפתחים ילדים אלרגיות למזון, מרבית הילדים מתגברים על הרגישות במהלך השנים אך מעטים נשארים אלרגיים לכל משך חייהם.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine
.