הדיאטה האימהית ובעיקר זו הקשורה לשומנים עשויה להשפיע על הסיכון העתידי של העובר ללקות בסרטן, יתכן שעל ידי השפעות גנטיות מסוימות. כך טוען מחקר חדש שנערך בעכברים.
החוקרים בחנו עכברים אשר הונדסו גנטית כך שיפתחו את סרטן השד ומצאו כי שינוי בדיאטת האם משמן תירס העשיר באומגה 6 לשמן קנולה העשיר באומגה 3 הביא להפחתה בסיכונו של העובר ללקות בגידולים בבלוטות החלב שבשד לפרק זמן של חמישה חודשים לאחר הלידה.
החוקרים האכילו עכברים אשר היו מצויים בשלבים שונים של הריון או הנקה בדיאטה שהכילה 10% שמן תירס או 10% שמן קנולה. בגיל 21 יום הועברו כל הצאצאים לדיאטה שהכילה שמן תירס.
על פי החוקרים, כמות בת 10% נבחרה משום שזו הכמות התואמת לזו הנצרכת בדיאטה המערבית הממוצעת.
החוקרים מצאו כי אותם צאצאים לאמהות שצרכו את שמן הקנולה הציגו שיעור מופחת משמעותית של בלוטות חלב הנגועות בגידול, מספר כולל נמוך יותר של גידולים ואף משקל כולל נמוך יותר פר כל גידול.
כמו כן מסרו החוקרים כי בקרב אותם צאצאים נצפו שינויים גנטיים מסוימים אותם ניתן לקשור אך ורק לצריכתו של שמן הקנולה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine