צריכה נמוכה של חומצה פולית (folate) קשורה בסיכון מוגבר ללקות בשבץ איסכמי (ischemic stroke) כך נטען במחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת Stroke.
יחד עם זאת נראה כי גישה רחבה, יותר מאשר הגברת צריכת ה- folate בלבד הינה בעלת יתרונות גדולים יותר.
החוקרים טוענים כי דפוס דיאטטי הכולל folate ,vitamin B2, אשלגן ומינרלים נוספים שמקורם מהצומח הוא שתורם להפחתת הסיכון לשבץ.
החוקרים בחנו 1,700 נשים מעל גיל 40 אשר לא לקו בשבץ מעולם, לאורך תקופת מעקב ממוצעת של 10.6 שנים, אירעו 132 מקרי שבץ איסכמי.
לאחר תקנון לגורמים שונים נמצא כי הסיכון עבור שתי קבוצות הצריכה הגבוהות של החומצה הפולית היה נמוך מזה של שתי הקבוצות בעלות הצריכה הנמוכה של החומצה (סיכון יחסי של 1.59 למול 1.83).
לא נמצא כל קשר בין ריכוזי החומצה בפלסמה אך נמצא כי ויטמין A, סידן ומגנזיום מצויים בהתאמה עם רמות החומצה הפולית שבדיאטה.
החוקרים סיכמו ואמרו כי אימוץ של דיאטה ה”תפורה” למניעתה של מחלה ספציפית עדיפה על נטילה גורפת של תוספי מזון. לדיאטה שכזו ישנם יתרונות רבים והיא אף יעילה יותר במניעת המחלה.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine